نقاشی ساختمان با رنگ اکریلیک
نقاشی ساختمان با رنگ روغنی
نقاشی ساختمان با رنگ پلاستیک
اکثر ما به دنبال محیطی زیبا در اطراف خود هستیم که رنگ های مورد استفاده در ساختمان بخش مهمی از این زیبایی است. مطالعات نشان می دهد که هر رنگ در ذرات خود دارای خواص منحصر به فردی است که به طور کلی بر روان انسان تأثیر می گذارد. رنگ ها در محیط های مختلف تاثیرات متفاوتی دارند. به عنوان مثال استفاده مناسب از رنگ ها برای نمای ساختمان باعث افزایش کارایی شهر، افزایش راندمان کار در محیط کار، ایجاد جذابیت برای کودکان و … می شود. از زمان های قدیم، انسان ها از رنگ های ساختمانی برای زیبایی، حفاظت، و تنوع و همچنین ارزش ساختمان ها استفاده می کردند.
رنگ های ساختمانی پرکاربرد به سه دسته تقسیم می شوند:
رنگ های روغنی
رنگ های اکرولیک
رنگ های پلاستیک
رنگ های روغنی:
گروه اول از رنگ های ساختمانی که در اینجا معرفی می شوند، رنگ های روغنی بر پایه رزین های آلکیدی هستند. این رنگ ها از نظر کیفیت به دو نوع رنگ روغنی درجه ۱ و زیرپوش (رنگ روغنی درجه2)تقسیم می شوند که از نظر میزان سطح پوشش متفاوت هستند. به عنوان مثال، اگر یک رنگ روغن درجه 1 حدود 8 متر مربع را پوشش دهد، همان مقدار رنگ درجه 2 حدود چهار تا پنج متر مربع را پوشش می دهد. ماندگاری و چسبندگی روغن یک بیشتر از رنگ روغنی درجه 2 است.
با این تفاوت که رنگ های روغنی درجه یک مات، نیمه براق و براق هستند اما رنگ های براق فقط دو نوع مات و لمینت براق دارند.
حلال رنگ روغنی تینر است، به همین دلیل است که زمان خشک شدن رنگ روغنی طولانی است که دما باید تا 20 درجه سانتیگراد باشد، خشک شدن معمولی حدود پنج ساعت و خشک شدن عمیق حدود هجده ساعت زمان میبرد. در نتیجه زمانی که نیاز به رنگ آمیزی چند لایه باشد، طول اتمام نقاشی ساختمان با رنگ روغنی طولانی خواهد بود.
اگر از رنگ های روغنی در فضای داخلی ساختمان استفاده می کنید بوی نامطبوع تینر روغنی مهمان چند روزه شماست.
همچنین به دلیل استفاده از مواد شیمیایی در رنگ روغن، اگر از این رنگ ها برای رنگ آمیزی دیوار و سقف استفاده شود، برای افراد خانه مشکل ایجاد می کند. به همین دلیل استفاده از رنگ های روغنی در فضاهای داخلی توصیه نمی شود. اما به دلیل استحکام و لعاب زیاد ایجاد شده توسط رنگ های روغنی خصوصا ازنوع براق ، رنگ آمیزی سطوح خارجی مثل فلز، گچ، سیمان و چوب توصیه می شود.
همچنین یکی از ویژگی های متمایز رنگ روغنی قابلیت بالای آن درشستشو است که میتوانیم از شوینده ها استفاده کنیم.
رنگ های پلاستیک:
گروه دیگری از رنگ های ساختمانی، رنگ های پلاستیکی هستند که بر پایه کوپلیمرهای پلی وینیل استات ساخته شده اند. رنگ های پلاستیک با توجه به کیفیت به دو نوع تمام پلاستیکی و نیمه پلاستیکی طبقه بندی می شوند. رنگ های پلاستیکی بازتاب نوری مات دارند و خبری از انعکاس نور درآنها نیست.
حلال رنگ پلاستیکی آب است و به همین دلیل سرعت خشک شدن بالایی دارد و سریع ترین رنگ ممکن را از نظر مدت زمان خشک شدن ارائه می دهد. تمام رنگ های پلاستیکی قابلیت شستشوی کمتری نسبت به رنگ های روغنی دارند، به این معنی که لکه های ریز و آلودگی های سطحی همه رنگ های تمام پلاستیکی با یک پارچه مرطوب تمیز می شوند، در حالی که رنگ های نیمه پلاستیکی که کیفیت پایین تری نسبت به کل پلاستیک دارند، قابلیت آبکشی ندارند. استفاده از رنگ پلاستیک به دلیل مقرون به صرفه بودن سطح زیرین گچ، سیمان، سطوح داخلی و سقف های لکه دار که قابل دسترسی و آلوده نیستند، توصیه می شود.برای رنگ آمیزی ساختمان با رنگ پلاسنیک شما میتوانید از پیستوله غلطک و قلمو استفاده کنید.
رنگ های اکریلیک:
گروه سوم رنگ های ساختمانی اکریلیک است،رنگ اکریلیک نسل جدید رنگ های محلول در آب است. این رنگ ها بر پایه رزین های اکریلیک هستند و به طور ویژه برای استفاده در داخل و خارج طبقه بندی می شوند. رنگ های اکریلیک را نیز مانند رنگ های روغنی می توان به طور کامل آبکشی کرد و پوششی بادوام و ایجاد کرد. از مزایای رنگ اکریلیک، عدم وجود مواد شیمیایی مضر و حلالیت در آب است. به گونه ای که در رنگ آمیزی مکان هایی مثل سرویس های بهداشتی اهمیت دارد مانند سالن های غذاخوری، مهدکودک ها، بیمارستان ها… استفاده از رنگ اکریلیک برای دکوراسیون داخلی بهترین گزینه است.
رنگ های اکریلیک در برابر عوامل مختلفی مانند تابش خورشید، باران و گرد و غبار نیز پایدار هستند و به دلیل سهولت استفاده از رنگ های روغنی، استفاده از آن بر روی سطوح خارجی توصیه می شود. برای رنگ آمیزی سطوح با رنگ اکریلیک می توان از غلتک، قلم مو و پیستوله استفاده کرد.همانطور که گفته شد رنگ اکریلیک حلال آب است و بامحیط زیست سازگاری دارد.امروزه در کشورهای پیشرفته به دلیل نداشتن مواد شیمیایی مضر، قابلیت شستشو، جابجایی آسان، ایجاد لایه ای مقاوم، زمان خشک شدن بالا و عدم بوی نامطبوع رنگ اکریلیک در فضاهای داخلی و خارجی، استفاده گسترده ای صورت می گیرد.